top of page

Představujeme tým talkshow | Petr Cihelka - příprava na hosta


Když se potkají dva lidé, tak jsou setkání a pak jsou osudová setkání.

Do té druhé kategorie patřilo setkání Dušana Bitaly a Petra Cihelky.

"První setkání proběhlo na Portě 2016 kdy jsem Petra uviděl v publiku a pod jste pódiu, Petra prostě nepřehlédnete. Je vždy v první řadě a je vždy vidět a slyšet." Vzpomíná Dušan na začátek společného příběhu.

Petr je již od malička upoután na invalidní vozík. Tak to je první věc, kterou nelze přehlédnout. Petr ovšem už od 15 let a jezdí na veškeré koncerty a festivaly, které stíhá a většinu repertoáru konkrétního vystupujícího Petr zná a lehce ho předzpívává :-).

Většina lidí se přirozeně úplně k neznámému člověku s nějakým postižením nehrne, protože nevíte zda Vám rozumí, zda budete rozumět vy jemu a tak dále. Dušan si k Petrovi přisedl a zkusil to. Za chvíli zjistili, že si docela rozumí. Pokud chcete Petrovi porozumět je to někdy trochu složitější, ale Petr je vždy vděčný pokud s ním prohodíte milé slovo. Stejně jako každý z nás.

Za pár měsíců se Petr Dušanovi ozval. Petr má svého asistenta, který mu přepisuje maily a tak mi od Petra přišla prosba, zda bych s ním někdy nevyrazil na nějaký koncert, vzpomíná Dušan.

Dušanova odpověď zněla " Petře ty znáš dobře hudební scénu, dokážeš si zprodukovat i pár vlastních akcí (například Zahradní slavnost ve Stéble v Boroticích) a tak pojďme něco podniknout společně.

No a příležitost se objevila brzy. Dušan v roce 2017 fungoval na festivalu Okolo Třeboně jako festivalový vloger a jeho práce byla točit rozhovory. A protože na rozhovor se musíte důkladně připravit, tak právě přípravu na hosta dostal na starost Petr. Drtivou většinu otázek v rozhovoru s Petrem Ebenem, Vlastou Redlem a Jurou Pavlicou, Janem Spáleným, Cimrmany a dalšími připravil právě Petr Cihelka.

"Ve chvíli, kdy jsem se rozhodl jít do vlastních večerů s talkshow", říká Dušan, "jsem měl jasno koho požádám o pomoc s přípravou na hosta a také kdo bude pomáhat s výběrem hostů."

A tak tedy můžete vídat Petra Cihelku na talkshow opět v první řadě.

No a ještě jednu věc můžeme v dobrém tak trochu připsat na Petrův vrub.

Když jsme uvažovali, komu naše večery budou pomáhat, (protože pomáhat druhým má Dušan v povaze) tak jasná volba byla nezisková organizace Stéblo, kam Petr dojíždí ze svého bydliště. Za to, že Petr může žít "život na plný pecky", patří obrovský dík jeho rodině.

Proč a jak Stéblu (www.steblo.cz) pomáhají večery DUŠAN je tu JAKODOMA, se dozvíte na dubnovém talkshow s Václavem Vydrou 5.4.2018 od 19:30.


Mohlo by Vás zaujmout
Na tohle koukněte také
Hledání podle klíčových slov
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Sdílejte
bottom of page