top of page

Semifinále notování


Fotečky ze čtvrtečního semifinálového klání v Notování v Praze. Zahrál jsem si pohodově 4 písničky. Jelikož jsem byl startér večera, zvolil jsem Vyhlídkový let, Šumaře, Popeláře a Mravence. Jasně. Není to zrovna výkvět mé tvorby a odnést si postupovou stuhu nebylo cílem, ale případným bonusem. Jel jsem zahrát v příjemném prostředí milým lidem, pobavit je a to se

myslím podařilo.

Ze soutěžního večera jsou 2 recenze. Najdete je na www.notovani.cz

V jedné mne jeden pan ředitel jednoho rádia recenzoval takto: "lidový bavič přes míru, řekl bych. Dokonce se směje sám sobě. Snesitelná byla píseň Mravenci, ovšem byla předlouhá. Neriskoval přílišné exhibice na kytaru, zato jeho hlas byl plný a příjemný, s jistotou posazený. Škoda, že jím plýtvá na takové volovinky, jako byly předvedené písně."

Milý pane řediteli. kdyby to vypadalo, že se zlobím, tak je to mýlka. Jen jsem k tomu chtěl napsal pár slůvek.

Ty volovinky jsem si sám napsal během posledních 20 let, tak to si prostě neodpářu :-). Mám i solidnější tvorbu, ale tu budu hrát zas jinde a jindy. A že se směju sám sobě? Nooo tak na tom mám založený celý život, zvlášť když máte za sebou týden, kdy vám větrem doslova spadne střecha a bojujete nejen s fyzickým větrem, ale někdy snad i s větrnými mlýny.

A přesně proto před vás předstupuji s kytarou, humorem, improvizací a to vše někdy předsunu před strojovou přesnost muziky.

Jako písničkář si to dovolit můžu a vidím to pro sebe jako jedinou a správnou cestu jak využít svůj čas na pódiu.

Musím vidět lidi kteří se baví, někdy se i třeba nad mými texty zamyslí, ale hlavně reagují.

V druhé recenzi jsem vyšel trochu jinak, ale taky to jsem já.

Severočeský písničkář Dušan Bitala, který na památku své někdejší kapely vystupuje pod „názvem“ DUŠAN je tu JAKODOMA, se po delší odmlce vrátil na scénu před víc jak rokem. Vlastní skladby, kvalitní kytara, pohoda, tak ho znám už delší dobu. Tentokrát, pro veselý start večera, se samými humornými písněmi. Nevybočil však z mantinelů, ve kterých si ho pamatuju. Zahrál svůj solidní standard. Co dodat?

Co dodat?

Že pokud chcete na mne reagovat zvu Vás na sobotní odpoledne na Portu v obci Kalek v Krušných horách. Kde bude "lidový bavič" nejen soutěžit, ale hlavně budu hrát a večer "džemsejšnovat".

:-))))) Ahoooj.

Mohlo by Vás zaujmout
Na tohle koukněte také
Hledání podle klíčových slov
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Sdílejte
bottom of page